Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

PLUS Oeroud Druivenras Barbera product foto
PLUS

Oeroud Druivenras Barbera

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 6,25)
4.69 469

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Het werd tot voor kort algemeen aangenomen dat dit ras ontstaan was in de heuvels van Monferrato, dat midden in de regio Piemonte ligt. Maar inmiddels zijn er sterke aanwijzingen dat de druif afkomstig is uit de streek rondom Asti, waar deze druif aan het einde van de 18e eeuw wordt beschreven door de Italiaanse botanicus Nuvolone Pergamo.
Het is een blauwe druivensoort die probleemloos op allerlei bodemsoorten gedijt. Kenmerkend voor de Barbera druif is een hoge natuurlijke zuurgraad, een licht bitter aroma van kersen en aalbessen met een laag tannine-gehalte.
In Italië wordt dit ras verbouwd op ongeveer 30.00 hectare. Behalve in de regio Piëmonte komt de druif ook voor in de regio's Lombardije en Emilia-Romagna.
Wijnsmaak
Herkomst
Italië, IGT Piemonte
Druif
Barbera
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Diep rood
Geur
Kruidige kersengeur
Smaak
Aangenaam fruit, heerlijke rijpe zwarte kersen, mooie zwoelheid en een vleug vanille, breed en verleidelijk
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Lam
  • Pasta

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
13%
Wettelijke omschrijving
Piemonte Barbera
Ingrediënten
Bevat sulfiet
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnummer 4200
3500 VD Utrecht
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 16 - 18°C

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.