Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

PLUS Oeroud Druivenras Fiano product foto
PLUS

Oeroud Druivenras Fiano

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 6,25)
4.69 469

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Deze relatief onbekende druif komt voor in het zuiden van Italië en dan met name in het wijngebied Campanië. Deze Fiano is afkomstig uit Puglia. Waarom deze druif de Fiano wordt genoemd doet de gemoederen nog altijd bezig houden. Er zijn maar liefst drie verklaring voor haar naam.
De eerste verklaring is dat de naam komt van “appiano”, dat is een soort appel. De tweede is dat de naam is afgeleid van het stadje Apia in de provincie Avellino. De laatste theorie is dat het van “apium” komt, een plant uit de selderfamilie. De Fiano heeft namelijk fruitige aroma’s.
Wijnsmaak
Herkomst
Italië, IGT Puglia
Druif
Fiano
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
Goede door PLUS geselecteerde producent want de rendementen van de druif moeten laag worden gehouden om zo een karaktervol product te produceren. Dat is eigenlijk best logisch, want de druiven van de Fiano zijn klein en het sap dat eruit komt zeer beperkt. Waar de producenten ook rekening mee dienen te houden is dat zij met uiterste nauwkeurigheid moet worden gedegusteerd. De heerlijke aroma’s die de Fiano draagt zullen anders niet goed tot hun recht komen
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Strogeel
Geur
Krachtige geur van bloemen, anijs, munt, ananas, mange en veel wit fruit.
Smaak
Rijpe en zachte smaak met licht zoetje. Exotisch en spannende wijn!
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Desserts
  • Kaas

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
12.5%
Wettelijke omschrijving
Fiano Puglia
Ingrediënten
Bevat sulfiet
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnummer 4200
3500 VD Utrecht
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 6 -8°C

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.