Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

PLUS Oeroud Druivenras Pecorino product foto
PLUS

Oeroud Druivenras Pecorino

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 6,25)
4.69 469

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Het is ongetwijfeld één van de mooiere verhalen uit de geschiedenis van de wijnbouw. De herontdekking, en daarmee overleving van de Pecorino druif, heeft alles in zich. Wetenschap en romantiek gecombineerd in de geschiedenis en bouw van een (zo goed als) uitgestorven Italiaanse druif. Anno 2010 wordt de Pecorino gezien als een speciale, originele wijn met geel fruit en een duidelijke minerale toets. Het verleden van de druif, met haar 80-jarige verdwijning, is hoogst bijzonder te noemen en men mag in de Abruzo-regio met recht trots zijn op de herintreding van de Pecorinowijn op de markt.
Wijnsmaak
Herkomst
Italië, IGT Abruzzo
Druif
Pecorino
Serveren
Gekoeld 7-9°C
Wijnhuis
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten.
Bekroningen
In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Lichtgeel
Geur
In de geur peer, perzik en amandelen.
Smaak
Smaak is mooi en intens met een klein botertje en veel intensiteit.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Lekker pittig en spicy
  • Vis

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
12%
Wettelijke omschrijving
Pecorino Terre di Chieti
Ingrediënten
Bevat sulfiet
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnummer 4200
3500 VD Utrecht
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 6 -8°C

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.