1. PLUS/
  2. Producten/
  3. Wijn, bier, sterke drank/
  4. Wijn/
  5. Rode wijn/
  6. PLUS Oeroud Druivenras Primitivo

PLUS Oeroud Druivenras Primitivo

PLUS Oeroud Druivenras Primitivo product foto
Per fles 75 cl
( Per liter
€ 6,25 )
4.69 469
NIX 18
Karakter
De Primitivo-druif is een vroegrijpe blauwe druif die voornamelijk in Puglia groeit, de hiel van de laars aan de Adriatische zee. Het betreft een kleine druif die zoals gezegd goed tegen droogte en warmte kan.
Primitivo was voorheen voornamelijk een mengwijn, krachtig met flink wat alcohol (14-14,5%). Nu staat de wijn bekend als verleidelijke, zoete wijn, vol rijpe tannine en robuust. Lange tijd werd de Primitivo-druif enkel gebruikt als smaak- of kleurversterker voor andere, minder stevige, rode wijnen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw begonnen Pugliese wijnmakers met het produceren van echte Primitivo-wijnen. De eerste jaren leidde deze een vrijwel onbekend bestaan, maar langzaamaan kwam de erkenning van de Primitivo in een stroomversnelling. Vandaag de dag is er zelfs sprake van een erg modieuze druif.
Herkomst
Italië, IGT Salento
Druif
Primitivo
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Alcohol
14%
Wijnhuis
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten. Deze moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo-druif. Er is nu sprake van een elegante, soepele en intens smakende wijn van een aanbevelingswaardige kwaliteit.
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Dieprood
Geur
Sappig fruit als pruimen en kersen
Smaak
Lekkere stevige maar soepele rode wijn met een smaak van kersen, zachte kruidigheid, koffie, pruimen en een snufje peper. Verleidelijk.
Bewaaradvies
Nu drinken. Maximaal 2 jaar liefst koel, liggend en donker bewaren.
Lekker bij
  • Pasta
  • Lam

Alcohol
14%
Wettelijke omschrijving
Rode wijn
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnummer 42003500 VD Utrecht
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie

Allergie informatie

  • Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 16 - 18°C