Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

PLUS Oeroud Druivenras Primitivo product foto
PLUS

Oeroud Druivenras Primitivo

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 6,25)
4.69 469

Handige informatie over dit product

In de Grote Hamersma geeft wijnschrijver Harold Hamersma de allerbeste wijnen de eretitel ‘DGH-wijn’. Harold Hamersma bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot DGH-wijn.
In de Omfietswijngids geeft wijnschrijver Nicolaas Klei de allerbeste wijnen de eretitel ‘Omfietswijn’. Nicolaas Klei bekroont elk jaar weer diverse PLUS wijnen tot Omfietswijn.
NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
De Primitivo-druif is een vroegrijpe blauwe druif die voornamelijk in Puglia groeit, de hiel van de laars aan de Adriatische zee. Het betreft een kleine druif die zoals gezegd goed tegen droogte en warmte kan.
Primitivo was voorheen voornamelijk een mengwijn, krachtig met flink wat alcohol (14-14,5%). Nu staat de wijn bekend als verleidelijke, zoete wijn, vol rijpe tannine en robuust. Lange tijd werd de Primitivo-druif enkel gebruikt als smaak- of kleurversterker voor andere, minder stevige, rode wijnen. Begin jaren negentig van de vorige eeuw begonnen Pugliese wijnmakers met het produceren van echte Primitivo-wijnen. De eerste jaren leidde deze een vrijwel onbekend bestaan, maar langzaamaan kwam de erkenning van de Primitivo in een stroomversnelling. Vandaag de dag is er zelfs sprake van een erg modieuze druif.
Wijnsmaak
Herkomst
Italië, IGT Salento
Druif
Primitivo
Serveren
Ongekoeld 16-18°C
Wijnhuis
PLUS is als aanbieder van wijn onder eigen label goed in staat te werken met grotere volumes, zonder de identiteit en authenticiteit van de verschillende producten uit het oog te verliezen. PLUS kan zo een bijzondere selectie van wijnen over de hele wereld aan bieden. Alle wijnen worden geproduceerd met de modernste productiefaciliteiten. Deze moderne technieken hebben enorm geholpen tot de beschaving van de Primitivo-druif. Er is nu sprake van een elegante, soepele en intens smakende wijn van een aanbevelingswaardige kwaliteit.
Bekroningen
In de Grote Hamersma en Omfietswijngids hebben wijnschrijvers Harold Hamersma en Nicolaas Klei de beste wijnen van PLUS bekroond tot omfietswijn of DGH-wijn.

Proefnotitie

Kleur
Dieprood
Geur
Sappig fruit als pruimen en kersen
Smaak
Lekkere stevige maar soepele rode wijn met een smaak van kersen, zachte kruidigheid, koffie, pruimen en een snufje peper. Verleidelijk.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Pasta
  • Lam

Goed eten vinden we bij PLUS belangrijk. Kom erachter wat je precies eet.

Alcohol
14%
Wettelijke omschrijving
Primitivo Salento
Ingrediënten
Bevat sulfiet
Contact
PLUS Retail B.V.
Communicatie adres
Antwoordnummer 4200
3500 VD Utrecht
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Serveersuggestie
Serveertip: Serveren op 16 - 18°C

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.