Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Sealord Port Tawny product foto
Sealord

Port Tawny

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 7,59)
5.69 569

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Karakter
Port wordt al zo’n 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Wijnsmaak
Herkomst
Portugal, Porto
Druif
Tinta Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz
Serveren
Licht gekoeld 12-15°C
Wijnhuis
Sealord is een goed porthuis dat moderne techniek paart aan het behoud van tradities.
Bekroningen

Proefnotitie

Kleur
Iets bruinrood
Geur
Zacht en subtiel met iets rozijnen
Smaak
Een volle, rijke smaak met rood fruit en een fijne zachtheid, verkregen door enige rijping in eiken vaten en daarna op fles.
Bewaaradvies
Nu drinken
Lekker bij
  • Kaas
  • Vegetarisch

Producteigenschappen

Alcohol
19%
Wettelijke omschrijving
Sea Lord Port tawny 750ml
Contact
C.I.V. Superunie B.A.
Communicatie adres
Postbus 80, 4153 ZH Beesd-NL
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Gebruik en bewaar instructies
  • Op kamertemperatuur serveren.
Serveersuggestie
Sealord Twany Port is onder andere lekker gecombineerd met minder zoete desserts zoals belegen kaas. Daarnaast is Twany Port ook een uitstekend aperitief.

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.