Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Sealord Port Tawny product foto
Sealord

Port Tawny

Per fles 75 cl
 (Per liter
€ 7,99)
5.99 599

Handige informatie over dit product

NIX 18
Ben je jonger dan 25 jaar? Laat je legitimatie zien als je de boodschappen ontvangt. Aan mensen onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol en tabak.
Awards
Wijnsmaak
Wijntype
Rood
Over deze wijn
Port wordt al zon 400 jaar in Portugal gemaakt voor de Engelse markt. Omdat de wijnen uit Portugal niet altijd genoeg houdbaarheid hadden om de bootreis naar Engeland te overleven, werd er gezocht naar oplossingen hiervoor. Eerst werd er aan de wijn wat brandewijn toegevoegd. Later werd het definitieve produkt port ontwikkeld doordat men de gisting van de wijn ging stoppen door toevoeging van wijnalcohol. Hierdoor houdt de wijn die als basis voor de port dient restzoet door niet vergiste suikers. Rode port heeft verschillende soorten: ruby (jong robijnrood), tawny (ouder, bruinrood), pale tawny (oud, bruinachtig). Port met wijnjaar: Vintage, late-bottled vintage, colheita (licht rood). Er bestaat ook witte port en sinds kort zelfs soms een rose port.
Druivenras
Tinta Francesa / Tinta Barroca / Tinta Roriz
Wijn Herkomst
Portugal, Porto

Proefnotitie

Geur & Smaak
Geur: Zacht en subtiel met iets rozijnen. Smaak: Een volle, rijke smaak met rood fruit en een fijne zachtheid, verkregen door enige rijping in eiken vaten en daarna op fles.
Lekker bij
  • Kaas
  • Dessert

Producteigenschappen

Alcohol
19%
Wettelijke omschrijving
Port
Wijn uit Portugal
alc. 19% vol
Ingrediënten
Ingrediënten :druiven, druivendistillaat, stabilisator: E353/E414, zuurteregelaar: E334, conserveermiddel: E224/E220 (SULFIET).
Contact
C.I.V. Superunie B.A.
Communicatie adres
Postbus 80, 4153 ZH Beesd-NL
Allergie informatie
Zwaveldioxide en sulfieten
Gebruik en bewaar instructies
  • Koel, droog en donker bewaren.
Voedingswaarden
Deze waarden gelden voor het niet bereide product
Voedingswaarden
Per 100 GR
*

Over onze prijs- en productinformatie

Bij PLUS doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze consumentenservice.