Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

In samenspraak met PLUS stappen zetten, spreekt mij aan

Tom Derikx woont samen met zijn vrouw Mieke en drie kinderen Jur, Jill en Lynn in Veulen, een dorp in de gemeente Venray. Hier runt hij zijn varkensbedrijf in combinatie met akkerbouw. Tom vindt het belangrijk om te investeren in een dier- en milieuvriendelijke varkenshouderij.

In 2015 nam Tom het varkensbedrijf van zijn ouders in Veulen over en maakte hij de keuze om vleesvarkens te houden volgens het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. In Nederland lopen we voorop wat betreft dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid ten opzichte van veel andere landen. Ik vind het mooi dat Nederlands vlees zich onderscheidt door goede kwaliteit en dierenwelzijn., aldus Tom.

Verduurzaming van het bedrijf is een belangrijke factor voor Tom. Sinds 2006 wordt er op het bedrijf geen gas meer verbruikt, maar wordt het hele bedrijf en de woning van Tom verwarmd door middel van een warmtepomp. Ook beschikt het bedrijf over zonnepanelen en staat het verder verduurzamen van het bedrijf bij Tom hoog op de agenda.

Naast het runnen van zijn bedrijf is Tom ook actief in de ledenraad van zijn voerleverancier. Hier denkt hij onder andere mee over de toekomst van de voerproductie van varkens. Tom is tevens ook actief in de akkerbouw. Op de omliggende landerijen produceert hij mais en granen dat vervolgens gemend wordt met het voer van zijn voerleverancier. Hierdoor produceert hij zelf voor een groot deel het voer voor zijn varkens. Kringloop landbouw is belangrijk voor de keten en voor mijn bedrijf. In de toekomst wil ik graag nog meer producten telen en deze vervolgens in het varkensvoer verwerken.