Koeien horen in de wei. Dat vonden de kaasboeren van GIJS al, maar nu hebben ze ook de erkenning gekregen met een Weidemelk-certificaat! Dat betekent dat de koeien van het voorjaar tot het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag, lekker in de wei lopen.

Wat is boerenkaas?
De boerenkazen van GIJS zijn kazen die nog op authentieke wijze op de boerderij worden gemaakt. De boeren gebruiken hiervoor verse weidemelk van eigen koeien. Door het gebruik van rauwe melk behoudt de melk haar natuurlijke eigenschappen. Met als resultaat een heerlijke volle en krachtige smaak die uniek is voor boerenkaas.

Authentieke rijping
Op authentieke wijze rijpen de boerenkazen op houten planken in een ambachtelijk kaaspakhuis. Afhankelijk van de duur van de rijping krijg je een jonge of juist oude boerenkaas. De natuurlijke processen zorgen er voor dat elke GIJS Boerenkaas een eigen smaak krijgt.
Op welke leeftijd de boerenkaas het best op smaak is, verschilt per kaasboer. Daarom werkt GIJS samen met een aantal kaasboeren, zo is voor elke leeftijd de lekkerste kaas geselecteerd.
GIJS boeren vallen in de prijzen!
Tijdens de Cum Laude Awards 2024, de verkiezing voor de lekkerste kaas gemaakt op de boerderij, werden onze GIJS jong belegen, belegen en oude boerenkaas bekroond met het predicaat cum laude! Deze kazen, afkomstig van Kaasboerderij de Jong, Kaasboerderij Heemskerk, Kaasboerderij van Schaik en Kaasboerderij de Pater, zijn de grote winnaars. Ze zijn nu officieel erkend als de lekkerste boerenkazen van Nederland in hun categorie. En ze zijn alleen verkrijgbaar bij PLUS. Zeker het proberen waard dus!
