1. Home/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Biologisch: beter voor mens, dier en milieu
« TERUG
Biologisch: beter voor mens, dier en milieu

Biologisch: beter voor mens, dier en milieu

PLUS heeft een uitgebreid biologisch assortiment met producten in alle productcategorieën zoals aardappelen, groenten, fruit, zuivel en vlees. Deze zijn herkenbaar aan het groene label bij het schap. Ook herken je biologische producten aan de keurmerken EKO, Europees Biologisch of het Beter Leven keurmerk 3-sterren op de verpakking. Bij PLUS vinden we het belangrijk dat ons biologisch assortiment toegankelijk is voor iedereen. Daarom worden de biologische producten aantrekkelijk geprijsd en zijn er regelmatig biologische producten in de aanbieding.

Milieu en dierenwelzijn
Steeds meer consumenten weten de biologische producten in de schappen te vinden. En dat is goed nieuws, want biologisch is beter voor mens, dier en milieu. Bij de productie van biologisch voedsel wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en de dierenwelzijn. Zo worden bijvoorbeeld mestoverschotten voorkomen en krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare veeteelt en landbouw. Ook telen biologische boeren zonder kunstmest en zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Goed om te weten over biologisch
Wist je dat biologische producten en niet-biologische producten over het algemeen net zo gezond en veilig zijn? Ook betekent biologisch niet meteen dat de producten duurder zijn. Bio+ producten hebben over het algemeen dezelfde prijs als A-merkproducten of zijn zelfs iets goedkoper.

Europees biologisch keurmerk en EKO keurmerk

Biologisch bij PLUS
Het biologische assortiment aardappelen, groente en fruit groeit! Vanaf oktober heeft PLUS biologische Elstar appels van Nederlandse bodem en de biologische appels van Sud Tirol. Ook breidt PLUS het assortiment biologische citrusvruchten uit: naast citroenen liggen er nu ook grapefruits in de schappen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het uitgebreide biologische groente assortiment. Naast de biologische komkommer, broccoli en bloemkool zijn er nu ook zoete aardappelen, spitskool en (zoetpunt) paprika’s verkrijgbaar.

Er zijn verschillende redenen denkbaar om voor biologische producten te kiezen. Bij biologische producten zijn geur, kleur en smaak puur en hebben dieren het beter. Ook weten we dat de biologische voedselproductie beter is voor de natuur en het milieu. Dat is het proberen waard toch?

Logo Meest Verantwoorde Supermarkt 2017
Magere penne carbonara met yoghurt

Magere penne carbonara met yoghurt

  1. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn.
  2. Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes.
  3. Bak de courgetteplakjes in het bakvet van de spekjes en breng op smaak met peper en zout.
  4. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de penne volgens de verpakking.
  5. Meng ondertussen de eidooiers met de Griekse yoghurt, de Parmezaanse kaas, het sap en de rasp van een halve citroen en flink wat versgemalen zwarte peper.
  6. Giet de pasta af en meng het yoghurtmengsel erdoor.
  7. Voeg de spekreepjes en courgette toe en serveer met de blaadjes van de munt.

Hoofdgerecht

Ca. 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 g Bio+ volkoren penne
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 courgette
  • 2 eidooiers
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 100 g Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes munt

Ingrediënten

Chili sin carne met pure chocolade

Chili sin carne met pure chocolade

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui.
  2. Snijd ondertussen de winterwortel en bleekselderij in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter en snijd de peper in ringen.
  3. Voeg samen met het chilipoeder, kaneel en komijn toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 5 minuten mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer 1 x 1 centimeter en voeg samen met de tomatenpuree toe aan de pan.
  6. Bak nog 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  7. Voeg nu de kidneybonen, maïs, linzen en tomatenblokjes toe. Laat een halfuur sudderen op laag tot middelhoog vuur.
  8. Kook de rijst volgens de verpakking.
  9. Hak de chocolade fijn en voeg samen met de azijn toe aan de chili.
  10. Laat een paar minuten pruttelen, proef en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
  11. Is de chili iets te zuur? Voeg dan een klein schepje suiker toe.
  12. Serveer de chili sin carne met de rijst, korianderblaadjes, zure room en limoen.

hoofdgerecht

Ca. 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 1 middelgrote ui
    • 1 teen knoflook
    • 1 winterwortel
    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 rode peper
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 tl gemalen konijn
    • 1 el tomatenpuree
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 200 g kidneybonen uit blik
    • 200 g mais uit blik
    • 200 g linzen uit blik
    • 2 blikken tomatenblokjes
    • 50 g Bio+ chocolade puur 72%
    • 1 el rode wijnazijn
    • 1/2 bosje koriander
    • 200 g Bio+ Pandanrijst
    • 125 ml zure room
    • 1 limoen in partjes

Ingrediënten

Crunchy mueslirepen met kokos en hazelnoten

Crunchy mueslirepen met kokos en hazelnoten

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Hak de abrikozen, hazelnoten en dadels in grove stukken. Meng met de muesli en kokosrasp.
  3. Verwarm in een pannetje de kokosolie met de honing tot een vloeibaar geheel. Voeg een klein scheutje water toe.
  4. Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
  5. Meng het vloeibare mengsel met het droge en giet in de ovenschaal. Is het geheel te droog? Voeg dan nog wat extra honing toe.
  6. Bak het mengsel 20-30 minuten in de oven, totdat de hazelnoten beginnen te geuren en het geheel goudbruin kleurt.
  7. Laat iets afkoelen en snijd met een scherp mes in ongeveer 12 repen

Deel:

Tussendoortje

Ca. 40 minuten

4 personen

Ingrediënten

    • 200 g Bio+ muesli noten en vruchten
    • 50 g gedroogde abrikozen
    • 75 g hazelnoten
    • 75 g ontpitte dadels
    • 50 g kokosrasp
    • 75 g kokosolie
    • 50 g honing
    • Snufje zout

Ingrediënten