1. PLUS/
  2. Voor jou
  3. /Recepten
  4. /Zoete pasteitjes met fruit
« TERUG
Zoete pasteitjes met fruit

Zoete pasteitjes

met fruit

Pasteitjes. Wie kent ze niet? Vaak worden ze als voorgerecht geserveerd gevuld met een stevige ragout van vlees of paddenstoelen. Maar wist je dat pasteitjes ook als dessert hun mannetje staan? Gevuld met vers fruit en vanillekwark. Heerlijk!

Ga je deze kerst buffetten? Maak dan ook van het dessert een buffet en serveer allemaal kleine zoete zaligheden. Inspiratie nodig? Wat dat je van deze zoete pasteitjes met fruit. Zo gemaakt en erg lekker. Al zeggen we het zelf.

Het recept
Houd 2 blokjes van de chocoladereep apart. Hak de rest van de chocolade fijn en smelt in een hittebestendige kom boven een pan heet water. Laat de kom het water niet raken. Strooi de discodip in een schaaltje. Neem de kom met gesmolten chocolade van de pan. Doop de bovenkant van de pasteibakjes in de chocolade en vervolgens in de discodip. Zet de pasteitjes weer op een bord en laat in de koelkast in 15 minuten weer hard worden. Zet de bakjes op kleine bordjes, vul ze met de vanillekwark. Druk er een klein beetje fruit in. Denk aan een klein trosje rode besjes, en leg er wat los fruit bij. Rasp er wat chocolade over en serveer met een klein vorkje. Heel feestelijk!

Deel:

Dessert

Ca. 20 minuten + 15 minuten opstijven

12 stuks

Ingrediënten

  • 1 reep pure chocolade (75 g)
  • 1 el discodip (taartdecoratie)
  • 8 mini pasteitjes
  • 125 g vanillekwark
  • 1 schaal vier fruit (PLUS Moment)

Ingrediënten

OOK INTERESSANT