
Aardappelsalade met andijvie en gerookte makreel
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
27.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
900 gram Krieltjes
4 stuks Eieren
125 gram Zure room
2 eetlepel Mayonaise
1 eetlepel Grove mosterd
2 theelepel Citroensap
1 stuk Sjalot
2 eetlepel Augurkenblokjes
1 bosje Peterselie
300 gram Gerookte makreelfilet
500 gram Andijvie fijngesneden
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de krieltjes volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. Kook de eieren 5-6 minuten mee. Meng ondertussen de zure room, mayonaise, mosterd en citroensap tot een gladde dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Verwijder de schil van de sjalot en snipper zo fijn mogelijk. Meng samen met de augurkblokjes door de dressing en zet apart. Hak de peterselie grof en trek de makreel met twee vorken uit elkaar.
3. Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder de koude kraan. Giet de krieltjes af en meng de dressing door de aardappeltjes. Voeg de andijvie, de peterselie en makreel toe en meng met twee lepels of je handen. Pel de eieren en halveer in de lengte. Verdeel de aardappelsalade over vier borden, garneer met de eitjes en serveer direct. Giet de krieltjes af en meng de dressing door de aardappeltjes. Voeg de andijvie, de peterselie en makreel toe en meng met twee lepels of je handen. Verdeel de aardappelsalade over vier borden en serveer direct.
Meer recepten in de categorie