
Aardappelviskoekjes met yoghurt dip en wortels met gepofte knoflook en tijm
bijgerecht
4 pers.
ca. 60 min
30.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Aardappelen
500 gram Worteltjes geschrapt
6 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
2 takjes Tijm
500 gram Pangasiusfilet
1 stuk Bosui
50 gram Paneermeel
2 stuks Eieren
3 eetlepel Selderij
250 ml Gijs
1 Mespunt Chilipoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil 3 aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 15 minuten gaar.
3. Leg ondertussen de wortels op bakpapier op een plaat. Plet 5 hele knoflooktenen inclusief schil met de zijkant van een breed mes of met een vijzel. Zorg dat ze redelijk heel blijven, en verdeel tussen de wortels. Halveer de citroen en sprenkel het sap over de wortels. Sprenkel vervolgens olijfolie erover, tijmblaadjes, en zout en peper naar smaak. Zet 45 minuten in het midden van de oven.
4. Leg de Pangasiusfilets in een laag net onder water. Kook deze zachtjes gaar in circa 6 minuten. Neem met een schuimspaan uit de pan, snijd in stukjes en laat afkoelen.
5. Giet de aardappels af en stamp tot grove puree.
6. Snijd de bosui in ringen. Meng de afgekoelde vis, paneermeel, eieren, selderij en bosui door de puree en zet 20 minuten in de koelkast zodat het wat opstijft.
7. Meng een geperst teentje knoflook door de yoghurt en voeg chilipoeder naar smaak toe.
8. Maak vervolgens 12 koekjes van het vismengsel. Verhit olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in circa 8 minuten goudbruin. Keer halverwege.
9. Serveer de aardappelviskoekjes samen met de yoghurtdip en de wortels met gepofte knoflook en tijm.
Meer recepten in de categorie