
Aardbeientaartjes met vanilleroom
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
1 vanillestokje
250 ml melk
75 g suiker
3 eidooiers
1 el bloem
6 plakjes bladerdeeg
250 g Hollandse aardbeien
2 el aardbeienjam
Bereidingswijze
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer twee van de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor.
Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
Roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen tot gebruik.
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm je oven voor op 190 graden.
Verdeel de plakjes bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd van elke plak aan twee kanten een randje van één centimeter breed af, leg apart.
Bestrijk de randjes van het overgebleven bladerdeeg met een klein beetje water en leg hierop de afgesneden randjes.
Prik met een vork gaatjes in de eerste laag bladerdeeg (dus niet de randjes) en bedek met een laagje banketbakkersroom.
Bestrijk de randjes met een beetje eidooier en bak de taartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant.
Laat de taartjes afkoelen en verwarm ondertussen de jam met 50 ml water in een steelpannetje.
Was en verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in drie tot vier plakjes per stuk.
Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de banketbakkersroom en bestrijk met een kwastje met het jammengsel.
Meer recepten in de categorie