
Andijvietaartjes
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Frans
Ingrediënten
1 eetlepel olie
300 gram andijvie (panklaar)
4 plakjes diepvriesbladerdeeg
100 gram crème fraîche
3 eieren
100 gram oude kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de andijvie tot deze is geslonken. Giet het vocht af.
2. Bedek de taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bekleed met het bakpapier en de steunvulling en bak circa 10 minuten in de oven.
3. Klop de crème fraîche los met de eieren. Voeg de gebakken andijvie en de helft van de kaas toe en roer goed door. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en giet de eiervulling in de deegbakjes. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie