
Appeltaart uit een glas
Dessert
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
100 gr koude boter
100 gr kristalsuiker
snufje zout
200 gr bloem
4 Elstar appels, geschild en in blokjes
6 el kaneelsuiker
klontje boter
45 gr Sultana rozijnen
45 gr blanke rozijnen
1 vanillestokje
150 gr slagroom
20 gr poedersuiker
150 gr crème fraîche
evt. 1 scheutje likeur 43
8 stuks Werther’s original soft caramel, gesneden
keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Mix in de keukenmachine de boter, suiker en zout en voeg de bloem toe totdat het kruimelig wordt. Leg de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ca. 25 min. in de oven.
Meng ondertussen de appel met de kaneelsuiker. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat heet worden en bak de appel ca. 5 min., zodat hij nog bite heeft. Neem van het vuur en voeg de rozijnen toe.
Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap met een mesje het merg eruit. Klop de slagroom samen met de poedersuiker lobbig en schep de crème fraîche en vanillemerg er voorzichtig door. Voeg evt. een scheutje 43 toe en klop nog even op als hij te dun is.
Doe een klein laagje crumble in een glas en schep er wat appelblokjes bovenop. Herhaal totdat het glas gevuld is en verdeel de room en de stukjes Werther’s caramel erover.
Meer recepten in de categorie