Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Appeltaart uit een glas

Appeltaart uit een glas

Ingrediënten

  • 100 gr koude boter
  • 100 gr kristalsuiker
  • snufje zout
  • 200 gr bloem
  • 4 Elstar appels, geschild en in blokjes
  • 6 el kaneelsuiker
  • klontje boter
  • 45 gr Sultana rozijnen
  • 45 gr blanke rozijnen
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr slagroom
  • 20 gr poedersuiker
  • 150 gr crème fraîche
  • evt. 1 scheutje likeur 43
  • 8 stuks Werther’s original soft caramel, gesneden
  • keukenmachine
Appeltaart uit een glas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Mix in de keukenmachine de boter, suiker en zout en voeg de bloem toe totdat het kruimelig wordt. Leg de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ca. 25 min. in de oven.
  2. Meng ondertussen de appel met de kaneelsuiker. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Laat heet worden en bak de appel ca. 5 min., zodat hij nog bite heeft. Neem van het vuur en voeg de rozijnen toe.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap met een mesje het merg eruit. Klop de slagroom samen met de poedersuiker lobbig en schep de crème fraîche en vanillemerg er voorzichtig door. Voeg evt. een scheutje 43 toe en klop nog even op als hij te dun is.
  4. Doe een klein laagje crumble in een glas en schep er wat appelblokjes bovenop. Herhaal totdat het glas gevuld is en verdeel de room en de stukjes Werther’s caramel erover.