Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aspergequiches met ham en ei

Aspergequiches met ham en ei

Ingrediënten

  • 500 gram PLUS groene asperges
  • 4 snoepkomkommers
  • 2 ontdooide plakjes hartig taartdeeg
  • 4 plakjes PLUS slagersachterham in repen
  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS)
  • 3½ eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1½ eetlepel bieslook
Aspergequiches met ham en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de onderkant van 500 gram PLUS groene asperges af. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en kook ze 5 min. in gezouten water. Giet de aspergestukjes af en spoel ze koud.
  2. 2 Snijd intussen 4 snoepkomkommers in de lengte in dunne plakjes. Leg telkens 2 ontdooide plakjes hartig taartdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit ter grootte van het ovenschaaltje en bekleed de ovenschaaltjes ermee.
  3. 3 Snijd 4 plakjes PLUS slagersachterham in repen er verdeel de aspergestukjes erover. Klop 4 eieren met 100 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) en voeg peper en zout naar smaak toe. Roer er 3½ eetlepel fijngesneden bieslook door.
  4. 4 Schenk het eimengsel bij de asperges in de schaaltjes en strijk een beetje van het ei over de deegrandjes. Rol de plakjes komkommer op en verdeel ze over de schaaltjes. Bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en laat de quiches in nog 15 min. gaar bakken. Laat ze iets afkoelen, bestrooi met 1½ eetlepel bieslook.