
Aspergetaart met zalm en ei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
200 gram kruidenroomkaas
7 eieren eieren
800 gram witte asperges
1 rol bladerdeeg
200 gram zalm
25 gram bieslook (fijngeknipt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant bakblik met bakpapier.
2. Verwijder de houterige onderkant van de asperges en schil de asperges met een dunschiller.
3. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken. Meng in een schaaltje de kruidenroomkaas met 3 eieren peper en zout.
4. Rol het bladerdeeg uit. Vouw aan alle kanten de randjes 1 cm naar binnen en druk goed vast.
5. Verdeel de asperges over het deeg en schenk het roomkaasmengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout.
6. Bak vervolgens de plaattaart 40 minuten in de oven.
7. Smeer de zalm in met olijfolie en bak ongeveer 12 minuten in de oven. Verdeel in stukjes. Kook in de tussentijd de eieren zo’n 6-8 minuten totdat het eigeel net gestold is. Pel de eieren en snijd ieder ei in 8 stukjes.
8. Verdeel voor het serveren van de plaattaart de eieren, de zalm en de bieslook over de plaattaarten.
Meer recepten in de categorie