

Aubergine-kikkererwtencurry met rijst en naan
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
11.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Zilvervliesrijst
2 stuks Aubergine
1 stuk Gele ui
95 gram Rode currypasta
410 gram Kikkererwten in blik
2 stuks Trostomaten
400 ml Kokosmelk
500 ml Groentebouillon
240 gram Naanbrood
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de aubergines in blokjes van 3 x 3 cm. Verwarm een grote koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
3. Snipper de ui. Verwarm een wok of hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg zodra de ui glazig begint te worden de currypasta toe en bak kort mee. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan en voeg toe aan de currypasta.
4. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kokosmelk en bouillon toe aan de kikkererwten. Voeg als de aubergine gaar is ook toe aan de curry en laat op laag vuur sudderen.
5. Verwarm het naanbrood in de oven. Hak de koriander grof. Schep de curry in 4 borden. Serveer met de rijst en het naanbrood. Garneer met de koriander.
Meer recepten in de categorie