Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aubergine-kikkererwtencurry met rijst en naan

Aubergine-kikkererwtencurry met rijst en naan

Ingrediënten

  • 250 gram Zilvervliesrijst
  • 2 stuks Aubergine
  • 1 stuk Gele ui
  • 95 gram Rode currypasta
  • 410 gram Kikkererwten in blik
  • 2 stuks Trostomaten
  • 400 ml Kokosmelk
  • 500 ml Groentebouillon
  • 240 gram Naanbrood
  • 1 bosje Koriander
Aubergine-kikkererwtencurry met rijst en naan product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snijd de aubergines in blokjes van 3 x 3 cm. Verwarm een grote koekenpan met een flinke scheut olijfolie op hoog vuur en bak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Snipper de ui. Verwarm een wok of hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg zodra de ui glazig begint te worden de currypasta toe en bak kort mee. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan en voeg toe aan de currypasta.
  4. 4. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de kokosmelk en bouillon toe aan de kikkererwten. Voeg als de aubergine gaar is ook toe aan de curry en laat op laag vuur sudderen.
  5. 5. Verwarm het naanbrood in de oven. Hak de koriander grof. Schep de curry in 4 borden. Serveer met de rijst en het naanbrood. Garneer met de koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 630
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 101 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 11