
Auberginepasta met krokante kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
58.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
6 eetlepel Bertolli olijfolie extra vergine
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Basilicum
700 ml Passata
2 stuks Aubergine
400 gram Rigatoni
4 stuks PLUS Kipkrokantschnitzel
4 eetlepel Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm twee eetlepels olijfolie in een sauspan op laag vuur. Verwijder de schil van de ui en de knoflook, en snipper fijn. Verwijder de blaadjes van de basilicumsteeltjes. Leg de basilicumblaadjes apart en hak de steeltjes fijn.
2. Bak de ui, knoflook en fijngehakte basilicumsteeltjes vijf tot tien minuten, tot de ui glazig wordt. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat pruttelen op laag vuur.
3. Verwarm een grote koekenpan met twee eetlepels olijfolie. Snijd de aubergines in blokjes. Bak goudbruin en gaar. Zet ondertussen een pan met water op en kook hierin de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
4. Haal de aubergineblokjes uit de pan en voeg toe aan de pastasaus. Verwarm de resterende olijfolie in de pan. Bak hierin de kipschnitzels krokant.
5. Giet de pasta af en meng met de pastasaus. Scheur de helft van de basilicumblaadjes in stukjes en meng door de pasta. Serveer de auberginepasta met de kipschnitzels. Garneer met de resterende basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas naar smaak.
Meer recepten in de categorie