
Avocado-eisalade met kip en citroendressing
Brunch
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
3 eieren
2 avocado’s
1 sjalot
160 g gerookte kipfilet
2 el bieslook en/of dille|
1 citroen
3 el olijfolie extra vierge
2 el mayonaise
85 g veldsla
Bereidingswijze
Kook de eieren hard en pel ze. Snijd ze vervolgens in partjes.
Halveer intussen de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd de avocado in partjes.
Snipper de sjalot fijn. Snijd de kipfilet in plakjes en hak de bieslook en/of dille fijn.
Klop een gladde dressing van citroensap, olijfolie en mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de veldsla over een schaal. Strooi er de sjalot over en leg de avocado, partjes ei en kipfilet erop. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de fijngehakte kruiden.
Variatietip
Strooi wat saladecroutons over de salade voor een extra knapperige bite.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
272 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
3 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
0.96 gram