
Aziatische biefstuksalade met taugé
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
67.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Biefstuk
3 eetlepel Pindakaas
2 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Sriracha
1 stuk Citroen
1 bosje Koriander
1 bosje Munt
3 stuks Bosui
2 stuks Little gem
2 stuks Avocado
200 gram Gesneden spitskool
100 gram Wortel julienne
100 gram Tauge
2 eetlepel Sesamzaad
75 gram Kroepoek
Bereidingswijze
1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat rusten op kamertemperatuur. Meng de pindakaas met de sojasaus, sriracha en citroensap. Hak de koriander en munt grof. Snijd de bosui in ringetjes. Haal de blaadjes van de little gems en scheur in grove stukken. Zet apart.
2. Verwarm een grote koekenpan met een klontje boter of scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de biefstukken aan beide zijden gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en wikkel in aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.
3. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de little gem met de spitskool, wortel, taugé, avocado, verse kruiden en de dressing. Snijd de biefstukken in reepjes.
4. Serveer de salade in diepe borden en verdeel de biefstukreepjes erover. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met de kroepoek.
Meer recepten in de categorie