
Aziatische kabeljauwburgers met Sriracha-mayonaise
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks kaiserbroodjes
520 gram kabeljauwfilets
1 krop kropsla
3 eetlepels mayonaise
15 gram koriander
2 stuks rode uien
2 theelepels sriracha saus
1 stuk limoen
3 stuks beschuiten
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel groene currypasta
1 stuk broccoli
300 gram radijsjes
Bereidingswijze
+ staafmixer of keukenmachine
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel en snipper één rode ui en snijd de andere in flinterdunne ringen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van één limoen en verkruimel de beschuiten. Snijd de broccoli roosjes van de stronk en de radijsjes in dunne plakken.
2. Dep de vis droog en snijd in kleine stukken. Pureer of maal de vis vervolgens met een staafmixer of keukenmachine samen met de beschuit, 2/3e van de koriander, de gesnipperde rode ui, de groene currypasta en de sojasaus. Vorm met vochtige handen vier visburgers en bak op een met bakpapier beklede bakplaat 10 - 12 minuten in de oven. Leg na 5 minuten de broodjes bij de burgers in de oven.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 minuten. Meng ondertussen de Sriracha door de mayonaise.
4. Verdeel een paar blaadjes sla over de broodjes en leg de burger erop. Garneer met wat ringen rode ui en de koriander en serveer met de Sriracha-mayonaise. Meng de overige sla met de overige uienringen, de broccoli en de radijsjes.
Variatietip!
Deze burger kun je ook op de BBQ bereiden!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2148 Kj
Calorieën
512 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
35 gram