Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische kabeljauwburgers met Sriracha-mayonaise

Aziatische kabeljauwburgers met Sriracha-mayonaise

Ingrediënten

  • 4 stuks kaiserbroodjes
  • 520 gram kabeljauwfilets
  • 1 krop kropsla
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 15 gram koriander
  • 2 stuks rode uien
  • 2 theelepels sriracha saus
  • 1 stuk limoen
  • 3 stuks beschuiten
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 stuk broccoli
  • 300 gram radijsjes
Aziatische kabeljauwburgers met Sriracha-mayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer of keukenmachine
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel en snipper één rode ui en snijd de andere in flinterdunne ringen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van één limoen en verkruimel de beschuiten. Snijd de broccoli roosjes van de stronk en de radijsjes in dunne plakken.
  3. Dep de vis droog en snijd in kleine stukken. Pureer of maal de vis vervolgens met een staafmixer of keukenmachine samen met de beschuit, 2/3e van de koriander, de gesnipperde rode ui, de groene currypasta en de sojasaus. Vorm met vochtige handen vier visburgers en bak op een met bakpapier beklede bakplaat 10 - 12 minuten in de oven. Leg na 5 minuten de broodjes bij de burgers in de oven.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 minuten. Meng ondertussen de Sriracha door de mayonaise.
  5. Verdeel een paar blaadjes sla over de broodjes en leg de burger erop. Garneer met wat ringen rode ui en de koriander en serveer met de Sriracha-mayonaise. Meng de overige sla met de overige uienringen, de broccoli en de radijsjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 512
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 6