Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 4 porties zalmfilets op huid (tray à 250 g)
  • 6 eetlepels geraspte kokos
  • 1 limoen
  • 1 paksoi
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 fijngesneden rode peper
  • Extra nodig: keukenpapier, wok
Aziatische zalm met paksoi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Klop het ei los. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Haal ze door het ei en bestrooi met de geraspte kokos. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers uit. Snijd de paksoi in stukken van 4 cm.
  2. 2 Verhit 2 eetlepels kokosolie in een wok en roerbak de paksoi in 3 min. beetgaar. Voeg 3 eetlepels zoete chilisaus, de fijngesneden rode peper, limoensap naar smaak en de -rasp toe. Verhit gelijktijdig nog 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. beetgaar en goudbruin.
  3. 3 Serveer de zalm met de paksoi en eventueel met extra plakjes limoen.

Variatie

Wijntip: Danie de Wet white label Chardonnay

    Voedingswaarde

  • Kcal 540
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 42 g
  • Vezels 3