
Aziatische zalm met paksoi
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 ei
4 porties zalmfilets op huid (tray à 250 g)
6 eetlepels geraspte kokos
1 limoen
1 paksoi
4 eetlepels kokosolie
3 eetlepels zoete chilisaus
1 fijngesneden rode peper
Extra nodig: keukenpapier, wok
Bereidingswijze
1 Klop het ei los. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak. Haal ze door het ei en bestrooi met de geraspte kokos. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers uit. Snijd de paksoi in stukken van 4 cm.
2 Verhit 2 eetlepels kokosolie in een wok en roerbak de paksoi in 3 min. beetgaar. Voeg 3 eetlepels zoete chilisaus, de fijngesneden rode peper, limoensap naar smaak en de -rasp toe. Verhit gelijktijdig nog 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. beetgaar en goudbruin.
3 Serveer de zalm met de paksoi en eventueel met extra plakjes limoen.
Variatietip!
Wijntip: Danie de Wet white label Chardonnay
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
540 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie