Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Baklava ice cream sandwich

Baklava ice cream sandwich

Ingrediënten

  • 224 g filodeeg, tussen theedoeken ontdooid
  • 75 ml milde olijfolie
  • 75 g pistache
  • 3 el honing
  • 500 g Vienetta biscuit caramel
Baklava ice cream sandwich product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de vellen filodeeg met een dunne laag olijfolie. Leg de vellen filodeeg op elkaar en snijd in acht stukken.
  2. Leg de deegstapeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de pistachenoten fijn. Bestrijk de bovenkant van 4 deegstapeltjes met honing (eventueel verdund door het te verwarmen) en besprenkel met de pistachenootjes. Bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.
  3. Snijd het ijs in 4 plakken. Leg op de 4 stapeltjes zonder pistachenoten en top met de resterende deegstapeltjes. Serveer direct.