
Basmatirijst met gemarineerde karbonade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram sugar snaps
300 gram doperwten (diepvries)
2 stuks schouderkarbonades
400 gram basmatirijst
1 stuk ui
5 teentjes knoflook
3 stuks groentebouillonblokjes
3 eetlepels ketjap manis
Bereidingswijze
1. Marineer de karbonades in de ketjap manis.
2. Breng een pan met water en de bouillonblokjes aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg tijdens de laatste 4 minuten kooktijd de sugar snaps en de jonge velderwtjes toe. Giet af en bewaar in de pan.
3. Pers de teentjes knoflook uit en pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Roer het knoflookmengsel door de rijst en meng goed.
4. Verdeel de rijst samen met de karbonades over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2857 Kj
Calorieën
681 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
102 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
32 gram