Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Beef wellington met feestelijke vulling

Beef wellington met feestelijke vulling

Ingrediënten

  • 30 g roomboter
  • 500 g Beter Leven rosbief
  • 2 kleine rode uien, in dunne partjes
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 3 takjes verse tijm, blaadjes eraf gerist
  • 25 g gedroogde cranberries
  • ½ tl koekkruiden
  • 1 rol bladerdeeg (JAN, 230 g)
  • 60 g droog gezouten versgesneden ontbijtspek
  • 1 eierdooier
  • EXTRA bakplaat, klein koekstekertje in stervorm, eventueel kernthermometer
Beef wellington met feestelijke vulling product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout naar smaak en braad het rondom in 5 minuten bruin aan. Neem het uit de pan en laat het afkoelen.
  2. Fruit de uien in het bakvet 5 minuten op halfhoog vuur. Voeg de champignons en de tijm toe en bak ze 5 minuten mee. Laat het eventuele vocht op hoog vuur verdampen. Schep de tijmblaadjes, cranberries, koekkruiden en peper en eventueel zout naar smaak erdoor. Laat het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor tot 200°C. Neem het bladerdeeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast. Rol het deeg uit en leg circa 4 centimeter vanaf de smalle kant van het deeg de plakjes spek naast elkaar op het deeg. Verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover en leg het vlees erop.
  4. Vouw het deeg met de vulling over het vlees en snijd overtollig deeg eraf (circa 1 centimeter overlap is voldoende). Maak de rand vochtig met water en plak goed vast. Vouw ook de onder- en bovenzijde om en plak de randen vast. Leg het pakketje met de naad naar beneden op het bakpapier op de bakplaat.
  5. Druk uit het afgesneden deeg wat sterretjes. Bestrijk de wellington en de sterretjes met ei en plak de sterretjes erop. Bak de wellington in de voorverwarmde oven in 35 minuten bruin en het vlees rosé (kerntemperatuur 50°C).
  6. Neem de wellington uit de oven en laat hem 10 minuten rusten. Snijd de wellington aan tafel in stukken.

Variatie

Snijd voor eenpersoons beef wellingtons het vlees en het deeg in vieren. Bak kleine beef wellingtons in 20-25 minuten in de oven bruin en het vlees rosé.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vet 25 g