
Bladerdeegkrans met spruiten
4 pers.
ca. 65 min
Hollands
Ingrediënten
½ oranje pompoen
3 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
200 g geschoonde spruitjes
3 el hazelnoten
½ bakje basilicum
1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, Jan)
½ bakje zongedroogde tomaatjes (120 g)
1 ei
Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten van ca. 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd de parten in stukjes van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en peper en (een beetje) zout naar smaak en rooster ze in ca. 20 min. beetgaar.
Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de spruitjes in plakjes van 5 mm. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de spruitjes toe en bak 2 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Hak de hazelnoten en de helft basilicum grof. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 gelijke rechthoeken. Leg er 7 in een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze aan de binnenkant iets overlappen en plak ze met water aan elkaar. Verdeel de pompoen, het spruitenmengsel, tomaat en de basilicum over het midden van het deeg.
Bestrooi met de hazelnoten en vouw het uitstekende deeg over de vulling. Klop het ei los. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Bak de krans in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
496 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
11 gram