Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bladerdeegkrans met spruiten

Bladerdeegkrans met spruiten

Ingrediënten

  • ½ oranje pompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g geschoonde spruitjes
  • 3 el hazelnoten
  • ½ bakje basilicum
  • 1 rol roomboter bladerdeeg (230 g, Jan)
  • ½ bakje zongedroogde tomaatjes (120 g)
  • 1 ei
  • Bakpapier
Bladerdeegkrans met spruiten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 65 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten van ca. 2 cm, verwijder de zaadlijsten en snijd de parten in stukjes van 1 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en peper en (een beetje) zout naar smaak en rooster ze in ca. 20 min. beetgaar.
  2. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de spruitjes in plakjes van 5 mm. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de spruitjes toe en bak 2 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Hak de hazelnoten en de helft basilicum grof. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 gelijke rechthoeken. Leg er 7 in een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze aan de binnenkant iets overlappen en plak ze met water aan elkaar. Verdeel de pompoen, het spruitenmengsel, tomaat en de basilicum over het midden van het deeg.
  4. Bestrooi met de hazelnoten en vouw het uitstekende deeg over de vulling. Klop het ei los. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  5. Bak de krans in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 496
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 30 g