
Blini met zalm en waterkers
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 eetlepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels wodka
1 eetlepel verse dille (gehakt)
1 theelepel suiker
200 gram zalmfilet
100 gram bloem
100 gram boekweitmeel
1 zakje gist (7 g)
400 milliliter melk
2 eieren (gesplitst)
15 gram boter (gesmolten)
3 eetlepels olie
10 gram waterkers
50 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Meng citroenschil, citroensap, wodka, dille, suiker en 1 theelepel grof zout met elkaar en wrijf hiermee de zalmfilet rondom in. Leg de vis op een bord, dek af met vershoudfolie en leg er een plank op. Verzwaar met bijvoorbeeld een liter- of kiloverpakking en zet bij voorkeur een dag of nacht in de koelkast.
2. Meng de bloem en het boekweitmeel in een kom. Los de gist op in een paar eetlepels van de melk en giet in het midden van het bloemmengsel.
3. Verwarm de rest van de melk tot lauwwarm en klop de melk door de eidooiers. Schenk dit bij het bloemmengsel en klop met een elektrische mixer goed door.
4. Voeg de gesmolten boter en wat zout toe en klop tot het beslag soepel en glad is. Laat het beslag op kamertemperatuur afgedekt circa 1 uur rijzen tot de massa is verdubbeld.
5. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
6. Verhit steeds een beetje olie in een koekenpan en bak 8-12 kleine pannenkoekjes van het beslag.
7. Snijd de gemarineerde zalm in dunne plakjes. Verdeel kleine plukjes waterkers over de blini's en leg de zalm erop. Klop de crème fraîche lobbig en presenteer hem bij de blini's.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie