
Bloemkoolcouscous met erwten en pittige gehaktballen
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram rundergehakt
1 ei
3 el paneermeel
½ tl gemalen komijn
1 el sambal manis
5 el milde olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
30 g amandelschaafsel
400 g diepvriesdoperwten
1 Bio+ bloemkool
1,5 tl ras el hanout
2 el peterselie
2 bosui
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, komijn en de sambal.
Rol er balletjes van en verwarm een ruime koekenpan met 3 eetlepels van de olijfolie.
Bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Snipper ondertussen de ui en knoflook en voeg toe aan de gehaktballetjes.
Fruit mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes mee.
Laat op laag tot middelhoog vuur pruttelen tot de balletjes gaar zijn.
Verwarm een tweede ruime koekenpan op laag vuur en bak hierin het amandelschaafsel goudbruin.
Leg apart.
Kook de doperwten volgens de verpakking.
Maak de bloemkool schoon en snijd in grove roosjes.
Maal de bloemkoolroosjes fijn tot de structuur van couscous.
Verwarm de tweede koekenpan met de resterende olijfolie.
Verwarm hierin de ras el hanout tot het begint te geuren, en bak dan kort de bloemkoolcouscous.
Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie en bosui fijn en meng samen met de doperwten door de bloemkoolcouscous.
Serveer met de pittige gehaktballetjes in tomatensaus.
Garneer met het amandelschaafsel.