

Bloemkoolsoep met spekreepjes
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
5.21 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Plus olijfolie mild
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
1 gram Cayenne
1 stuk Bloemkool
1 stuk Bouillon
150 ml Slagroom
100 gram Spekreepjes
Bereidingswijze
1. Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
2. Verhit de olie in een hoge pan, fruit de ui, knoflook en cayennepeper aan. Voeg de bloemkool, bouillonblokje en 1 liter water toe. Laat 15 minuten koken tot de bloemkool zacht is.
3. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender glad. Voeg dan de slagroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat op laag vuur staan.
4. Bak de spekreepjes in een koekenpan tot krokant.
5. Dien de soep op gegarneerd met de spekreepjes.
Meer recepten in de categorie