
Bloemkoolstamppot met geroosterde paprika en rookworst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
28.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode paprika
1 stuk Kippen rookworst
500 gram Kruimige aardappelen
1 stuk Bloemkool
100 gram Geitenkaas
75 gram Walnoten
3 eetlepel Koriander
100 ml Volle melk
50 gram Roomboter
1 theelepel Grove mosterd
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de paprika’s, en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Rooster 15-20 minuten tot de paprika begint te verkleuren en wat zachter wordt.
2. Verwarm een pan met water en zet op laag vuur. Haal de rookworst uit de verpakking en verwarm gedurende 20 minuten in de pan met warm water. Schil de aardappels en snijd in grove stukken van ongeveer 5 x 5 centimeter. Doe in een grote pan met een ruime hoeveelheid water en voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en kook 13 minuten.
3. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de roosjes loos van de steel. Snijd de steel en roosjes in stukjes van 1 x 1 centimeter. Voeg de bloemkool toe aan de pan met aardappels en kook nog 5 minuten mee.
4. Verbrokkel de geitenkaas en snijd de paprika in reepjes. Hak de walnoten en korianderblaadjes grof. Verwarm de melk.
5. Giet de aardappels met bloemkool af en stamp samen met de melk, boter en mosterd tot een gladde puree. Roer de geitenkaas, paprika, koriander en helft van de walnoten erdoor. Serveer de bloemkoolstamppot met de kiprookworst en garneer met de resterende walnoten.
Meer recepten in de categorie