
BLT Pastasalade met krokante kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
79.36 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Farfalle
120 gram Bacon
2 eetlepel Mayonaise
2 eetlepel Volle yoghurt
1 theelepel Citroensap
400 gram Snoeptomaten
2 stuks Avocado
4 stuks Kipkrokantschnitzel
1 bosje Peterselie
300 gram Ijsbergsla
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat afkoelen onder de koude kraan. Zet apart. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon in zijn eigen vet goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet van de bacon in de pan.
2. Maak de dressing door de mayonaise, yoghurt en het citroensap met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de snoeptomaten in kwarten. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet apart.
3. Verwarm de pan met het baconvet opnieuw op middelhoog vuur. Bak de kipkrokantschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Scheur de bacon in stukjes en haal de peterselieblaadjes los van de takjes.
4. Meng de pasta met dressing naar smaak. Voeg nu de sla, tomaatjes, avocado, bacon en peterselie toe. Snij de kipkrokantschnitzels in reepjes en serveer de BLT Pastasalade ermee.
Meer recepten in de categorie