
Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
1 bakje kerstomaatjes (250 g)
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
500 g gesneden boerenkool
20 g hazelnoten, grof gehakt
25 g boter
2 tl wijnazijn
50 g pecorino (kaas), grof geschaafd
Bereidingswijze
Zet de aardappelen net onder water, voeg een snufje zout toe en breng ze aan de kook.
Verwarm de ovengrill en leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje. Kruis ze aan de bovenkant in met een scherp mesje.
Verwarm de ovengrill. Besprenkel de tomaatjes met de balsamicoazijn en een eetlepel olijfolie, bestrooi met peper en zout naar smaak en pof ze onder de grill.
Leg na 10 minuten de boerenkool op de aardappelen en laat de boerenkool met het deksel op de pan in circa 10 minuten slinken en gaar stomen.
Neem na 10-15 minuten de gepofte tomaatjes uit de oven en houd ze warm onder een deksel.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Giet de aardappels en boerenkool af en vang het kookvocht op.
Voeg boter en azijn toe en stamp aardappels en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om het gerecht smeuïger te maken.
Serveer de stamppot op warme borden met een paar gepofte tomaatjes, wat grof geschaafde pecorino en geroosterde hazelnoten. Bedruppel met nog wat olijfolie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
47 gram
Eiwitten
13 gram