Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino

Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino

Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 1 bakje kerstomaatjes (250 g)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 20 g hazelnoten, grof gehakt
  • 25 g boter
  • 2 tl wijnazijn
  • 50 g pecorino (kaas), grof geschaafd
Bereiden
Zet de aardappelen net onder water, voeg een snufje zout toe en breng ze aan de kook.
Verwarm de ovengrill en leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje. Kruis ze aan de bovenkant in met een scherp mesje.
Verwarm de ovengrill. Besprenkel de tomaatjes met de balsamicoazijn en een eetlepel olijfolie, bestrooi met peper en zout naar smaak en pof ze onder de grill.
Leg na 10 minuten de boerenkool op de aardappelen en laat de boerenkool met het deksel op de pan in circa 10 minuten slinken en gaar stomen.
Neem na 10-15 minuten de gepofte tomaatjes uit de oven en houd ze warm onder een deksel.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
Giet de aardappels en boerenkool af en vang het kookvocht op.
Voeg boter en azijn toe en stamp aardappels en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om het gerecht smeuïger te maken.
Serveer de stamppot op warme borden met een paar gepofte tomaatjes, wat grof geschaafde pecorino en geroosterde hazelnoten. Bedruppel met nog wat olijfolie.

Voedingswaarde

eiwit
13 g
koolhydraten
47 g
vet
22 g
Kcal
455