Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino

Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
  • 1 bakje kerstomaatjes (250 g)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 20 g hazelnoten, grof gehakt
  • 25 g boter
  • 2 tl wijnazijn
  • 50 g pecorino (kaas), grof geschaafd
Boerenkoolstamppot met gepofte tomaatjes en pecorino product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet de aardappelen net onder water, voeg een snufje zout toe en breng ze aan de kook.
  2. Verwarm de ovengrill en leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje. Kruis ze aan de bovenkant in met een scherp mesje.
  3. Verwarm de ovengrill. Besprenkel de tomaatjes met de balsamicoazijn en een eetlepel olijfolie, bestrooi met peper en zout naar smaak en pof ze onder de grill.
  4. Leg na 10 minuten de boerenkool op de aardappelen en laat de boerenkool met het deksel op de pan in circa 10 minuten slinken en gaar stomen.
  5. Neem na 10-15 minuten de gepofte tomaatjes uit de oven en houd ze warm onder een deksel.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
  7. Giet de aardappels en boerenkool af en vang het kookvocht op.
  8. Voeg boter en azijn toe en stamp aardappels en boerenkool tot een grove stamppot. Voeg beetje bij beetje het kookvocht toe om het gerecht smeuïger te maken.
  9. Serveer de stamppot op warme borden met een paar gepofte tomaatjes, wat grof geschaafde pecorino en geroosterde hazelnoten. Bedruppel met nog wat olijfolie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 47 g
  • Vet 22 g