
Bosvruchtentiramisu ‘in coppa’
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
100 milliliter PLUS Koffiecups espresso dark Fairtrade
10 stuks PLUS Lange vingers
3 eetlepels PLUS extra jam bosvruchten
2 eetlepels Witte basterdsuiker
1 zakje Ruf Vanillesuiker
15 gram PLUS Witte chocolade
250 gram Melkan Mascarpone
75 milliliter PLUS Slagroom
1 Mixer
Bereidingswijze
1. Schenk de espresso in een diep bord. Halveer 6 koekjes en doop ze in de koffie. Leg de koekjes op de bodem van 4 (wijn)glazen of mooie kopjes. Schep er de bosvruchtenjam op.
2. Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, basterd- en vanillesuiker tot een stevige, schepbare crème. Verdeel de crème over de glazen of kopjes.
3. Hak de chocolade fijn en bestrooi de tiramisu ermee. De tiramisu kan meteen worden geserveerd of bewaard in de koelkast. Steek voor het serveren de laatste lange vingers in de tiramisu’s.
Variatietip
‘In coppa’ betekent in het Italiaans letterlijk 'in een kopje'. Zo kun je elke tiramisu maken. Mooie kopjes of glazen maken de tiramisu extra feestelijk!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
502 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
25 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
26 gram
Eiwitten
7 gram
Zout
0.20 gram