

Boterkoek met appel
dessert
4 pers.
ca. 50 min
4.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Tarwebloem
200 gram Neutraal suiker
200 gram Roomboter
2 stuks Eieren
1 stuk Citroenen
2 stuks Goudreinet
Bereidingswijze
1. Ook nodig: boterkoekvorm van 24 cm
2. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
3. Klop de boter en de suiker op tot een romige massa. Voeg één ei toe en meng goed door tot dit helemaal is opgenomen.
4. Voeg dan de bloem, de rasp van een citroen en een snuf zout toe, meng door tot alles net is gecombineerd. Verdeel dit in de ingevette boterkoekbakvorm, duw aan met de bolle kant van een lepel.
5. Schil de appels en snijd in dunne partjes en klop het overige ei op in een kommetje. Verdeel de appels over de boterkoek en smeer de bovenkant helemaal in met opgeklopt ei.
6. Bak 30 tot 35 minuten af in de oven, laat dan helemaal afkoelen voordat je er punten van snijdt.
Meer recepten in de categorie