

Bramen & aardbeien romanoff
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Kerst
10.34 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Aardbeien
1 stuk Sinaasappel
400 gram Bramen
350 gram Kwark
125 ml Slagroom
2 eetlepel Suiker
8 stuks Muntblaadjes
Bereidingswijze
1. Maak de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Meng de aardbeien en bramen met 1 eetlepel sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap. Leg de helft van het mengsel apart.
2. Pureer de andere helft van het fruit met de kwark. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel voorzichtig door het kwarkmengsel. Wil je het toetje later pas serveren? Bewaar dan het gemarineerde fruit en het kwarkmengsel apart van elkaar in de koelkast, maximaal een dag van tevoren.
3. Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in ragfijne reepjes. Meng bijna alle munt door het fruitmengsel, op een plukje na.
4. Verdeel vlak voor het serveren de helft van het kwarkmengsel over vier mooie glaasjes of bakjes. Verdeel hier de helft van het gemarineerde fruit over. Ga verder met de rest van het kwarkmengsel en sluit af met de rest van het fruit. Garneer met de resterende muntreepjes en serveer direct.
Meer recepten in de categorie