Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bramentaartjes met amandelen

Bramentaartjes met amandelen

Ingrediënten

  • 4 stuks bladerdeegvellen
  • 20 gram amandelen
  • 4 eetlepels kwark
  • 250 gram bramen
  • 1 gram poedersuiker
  • 1 takje munt
Bramentaartjes met amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  2. 2. Snijd uit ieder bladerdeegvel een cirkel. Gebruik bijvoorbeeld een glas als sjabloon.
  3. 3. Leg de bladerdeeg rondjes op de bakplaat en bak in 15 minuten af. Hak ondertussen de amandelen fijn.
  4. 4. Laat de bladerdeeg rondjes afkoelen. Bestrijk ze daarna met een dun laagje kwark. Plaats de bramen op z'n kop op de kwark en bestrooi met de gehakte amandelen.
  5. 5. Doe de poedersuiker in een zeefje en bestrooi de taartje met een dun laagje poedersuiker.
  6. 6. Garneer met een blaadje munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 238
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 21 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 3