
Bramentaartjes met amandelen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks bladerdeegvellen
20 gram amandelen
4 eetlepels kwark
250 gram bramen
1 gram poedersuiker
1 takje munt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
2. Snijd uit ieder bladerdeegvel een cirkel. Gebruik bijvoorbeeld een glas als sjabloon.
3. Leg de bladerdeeg rondjes op de bakplaat en bak in 15 minuten af. Hak ondertussen de amandelen fijn.
4. Laat de bladerdeeg rondjes afkoelen. Bestrijk ze daarna met een dun laagje kwark. Plaats de bramen op z'n kop op de kwark en bestrooi met de gehakte amandelen.
5. Doe de poedersuiker in een zeefje en bestrooi de taartje met een dun laagje poedersuiker.
6. Garneer met een blaadje munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
995 Kj
Calorieën
238 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
21 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie