Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Broccoli salade met een frisse yoghurtsaus

Broccoli salade met een frisse yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 2 stuks broccoli
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 150 gram witte druiven
  • 150 gram blauwe druiven
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk citroen
  • 150 gram wortels
  • 2 stuks appels
  • 55 gram hazelnoten
Broccoli salade met een frisse yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de appels in blokjes, de wortel in dunne reepjes, de rode ui in ringen en de druiven in partjes.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes 3 minuten. Spoel af met koud water.
  3. 3. Verhit een koekenpan en rooster kort de hazelnoten.
  4. 4. Boen en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  5. 5. Meng de yoghurt samen met het citroensap en de citroenrasp tot een romige dressing. Breng op smaak met wat peper.
  6. 6. Meng de broccoli samen met de rode ui, de wortels, de appels en de druiven tot een salade. Roer de citroen-yoghurtdressing er doorheen en garneer met de geroosterde hazelnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 224
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 7