
Broccoli salade met een frisse yoghurtsaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks broccoli
4 eetlepels Griekse yoghurt
150 gram witte druiven
150 gram blauwe druiven
1 stuk rode ui
1 stuk citroen
150 gram wortels
2 stuks appels
55 gram hazelnoten
Bereidingswijze
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de appels in blokjes, de wortel in dunne reepjes, de rode ui in ringen en de druiven in partjes.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoliroosjes 3 minuten. Spoel af met koud water.
3. Verhit een koekenpan en rooster kort de hazelnoten.
4. Boen en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
5. Meng de yoghurt samen met het citroensap en de citroenrasp tot een romige dressing. Breng op smaak met wat peper.
6. Meng de broccoli samen met de rode ui, de wortels, de appels en de druiven tot een salade. Roer de citroen-yoghurtdressing er doorheen en garneer met de geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
947 Kj
Calorieën
224 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie