

Broodjes shoarma met rauwkost en knoflooksaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.45 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Roomboter
500 gram PLUS Shoarmavlees
4 stuks Pita
1 stuk Rode uien
1 stuk Komkommer
75 gram PLUS Rauwkost Wortel Julienne
2 eetlepel Yoghurt
2 theelepel Azijn
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Mayonaise
200 gram Creme fraiche
1 eetlepel Bieslook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de shoarma rondom aan tot het vlees gaar is, ongeveer 8 minuten.
3. Bak intussen de pitabroodjes af in de oven. 4 tot 6 minuten.
4. Snij de rode ui in halve ringen en de komkommer in halve maantjes. Meng dit met de julienne wortel, de yoghurt en de azijn. Breng op smaak met zout.
5. Hak voor de knoflooksaus de knoflook heel fijn. Meng dit met de mayonaise, crème fraîche en de bieslook.
6. Serveer de shoarma met de pitabroodjes, de rauwkostsalade en de knoflooksaus.
Meer recepten in de categorie