
Brunchkrans met roerei en gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
24.08 voor 4 pers.
Ingrediënten
340 gram Deeg voor grote croissants
7 stuks Ei
2 eetlepel Crème fraîche
1 bosje Bieslook
2 eetlepel Kappertjes
1 theelepel Citroenrasp
200 gram Gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit en snijd de plakjes volgens de stippellijnen. Halveer de plakjes in de lengte zodat je twee lange slierten hebt en leg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat brede kanten elkaar steeds iets overlappen. Je wilt uiteindelijk een stervormige krans krijgen. Doe dit met de rest van het deeg zodat de plakjes uiteindelijk een krans vormen met in het midden een open cirkel.
2. Kluts zes van de zeven eieren met de crème fraîche, zout en peper los. Verwarm een pan met een klontje boter op laag vuur en maak van de eieren roerei door met een spatel continu voorzichtig te roeren.
3. Hak de bieslook en kappertjes fijn. Meng samen met de citroenrasp door het ei. Verdeel de gerookte zalm in stukjes over het bladerdeeg. Verdeel hier het roerei over zodat je in het midden een ring hebt.
4. Vouw nu voorzichtig elke deegpunt naar het midden zodat het ei wordt bedekt. Ga zo door tot je een mooie krans hebt. Kluts het laatste ei los met een beetje water en bestrijk hiermee het deeg. Top met de sesamzaadjes.
5. Bak de krans 10 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 140 graden en bak nog 20 minuten, zodat de bovenkant goudbruin is en het deeg ook aan de onderkant gaar is. Serveer eventueel met een frisse salade.
Meer recepten in de categorie