

Bulgur met tomatensaus en kabeljauw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.38 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 stuks Paprikamix
2 eetlepel Olijfolie mild
1 theelepel Koriander
1 theelepel Komijn
1 stuk Tomatenblokjes
200 gram Spinazie
4 stuks Kabeljauwfilet
300 gram Bulgur
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
2. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en paprika tot dit zacht begint te worden. Voeg de knoflook, korianderpoeder en komijnpoeder toe en bak kort mee.
3. Voeg de tomatenblokjes toe, breng de saus op smaak met zout, en laat dit 10 minuten pruttelen.
4. Snijd de spinazie grof en voeg dit aan de saus toe, meng door. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en leg dit in de saus. Laag het geheel nog eens, met deksel op de pan, 10 tot 15 minuten pruttelen totdat de vis gaar is.
5. Bereid intussen de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.
6. Serveer de bulgur met de kabeljauw en de saus. Garneer met verse peterselie.
Meer recepten in de categorie