
Caesar Salad van witte en groene asperges met gepocheerde eitjes
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
400 gram witte asperges (geschilde)
2 bosjes groene asperges
2 stuks little gems
4 eetlepels caesar dressing
4 eieren
30 gram geraspte parmezaanse kaas
2 volkorenbrood
8 gezouten ansjovisfilets
200 gram gerookte kipfilet (gesneden)
1 scheutje olijfolie
1 flinke scheut azijn
1 peper (versgemalen)
1 zout
Bereidingswijze
1. Snijd de onderkant van de asperges en snijd ze eenmaal doormidden.
2. Snijd de onderkant van de groene asperges en snijd eveneens doormidden.
3. Blancheer de beide soorten asperges apart van elkaar in licht gezouten water. Giet af en spoel goed koud. Laat uitlekken.
4. Snijd de little gem in de lengte in grove repen. Doe samen met de asperges in een kom en maak net voor het serveren aan met de dressing.
5. Snijd het brood in grove blokjes en bak goudbruin en krokant in een scheutje olie in een anti-aanbakpan. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
6. Breng in een hoge pan water met een snuf zout en een flinke scheutje azijn tegen het kookpunt.
7. Breek de eieren apart van elkaar in koffiekopjes. Laat via het koffiekopje 1 voor 1 in het water glijden en pocheer de eieren op deze manier 4 minuten.
8. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met zout en peper.
9. Dresseer de aangemaakte salade op het bord en verdeel er de gerookte kipfilet, de gezouten ansjovisfilets en de croutons overheen.
10. Schaaf er met een dunschiller wat Parmezaanse kaas op en leg er tenslotte het gepocheerde eitje op.
11. Garneer eventueel met een beetje gesneden peterselie.
Meer recepten in de categorie