
Caesar salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 krop ijsbergsla
1 stuk komkommer
250 gram cherrytomaten
30 gram parmezaanse kaas
1 stuk citroen
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels mayonaise
4 stuks eieren
4 stuks kipschnitzels
100 gram spekreepjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de ijsbergsla in grove stukken, de komkommer in dunne plakjes en de cherrytomaatjes door de helft.
3. Rasp de parmezaan en leg de helft opzij. Pers de citroen. Meng de helft van de parmezaan samen met de mosterd, mayonaise, sap van de citroen en wat versgemalen zwarte peper tot een dressing.
4. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en snijd doormidden.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip en spekjes goudbruin en gaar in 5 minuten. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier en snijd de kip in reepjes.
6. Meng de ijsbergsla samen met de komkommer, cherrytomaten, spekjes en dressing.
7. Verdeel de salade over 4 borden. Leg de kip en de eieren erop en garneer met de overgebleven parmezaan.
Tip: Lekker met vers gesneden bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2913 Kj
Calorieën
692 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
41 gram