Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Caesar salade

Caesar salade

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 stuk komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 30 gram parmezaanse kaas
  • 1 stuk citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks kipschnitzels
  • 100 gram spekreepjes
Caesar salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Snijd de ijsbergsla in grove stukken, de komkommer in dunne plakjes en de cherrytomaatjes door de helft.
  3. Rasp de parmezaan en leg de helft opzij. Pers de citroen. Meng de helft van de parmezaan samen met de mosterd, mayonaise, sap van de citroen en wat versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  4. Kook de eieren 6 minuten en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en snijd doormidden.
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip en spekjes goudbruin en gaar in 5 minuten. Laat de spekjes uitlekken op een stuk keukenpapier en snijd de kip in reepjes.
  6. Meng de ijsbergsla samen met de komkommer, cherrytomaten, spekjes en dressing.
  7. Verdeel de salade over 4 borden. Leg de kip en de eieren erop en garneer met de overgebleven parmezaan.
  8. Tip: Lekker met vers gesneden bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 692
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 24
  • Vet 44 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 4