
Carpaccio met truffeldressing en een kaaskoekje
Voorgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 porties rundercarpaccio
50 gram geraspte kaas
4 eetlepels truffelmayonaise
50 gram rucola
4 theelepels geroosterde pijnboompitten
1 scheutje olijfolie
0.1 gram versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Leg de carpaccio met behulp van de folie op het bord en laat ontdooien.
2. Verwarm een anti-aanbakpan en vet lichtjes in met olijfolie.
3. Strooi 4 dunne hoopjes van de kaas in de pan en laat op een laag pitje smelten. Zet het vuur eventjes iets hoger, zodat de kaas lichtjes kleurt en schep dan met een spatel uit de pan. Laat de kaaskoekjes uitlekken op keukenpapier.
4. Kruid de carpaccio met zout en peper en verdeel er de rucola overheen. Lepel er de truffelmayonaise overheen en bestrooi met de pijnboompitten.
5. Druppel er tenslotte nog een beetje olijfolie overheen en serveer het kaaskoekje bovenop de carpaccio. Genieten maar!
Meer recepten in de categorie