
Carrot cake met frosting en walnoten
Nagerecht
8 pers.
ca. 50 min
Amerikaans
Ingrediënten
275 gram tarwebloem
2 theelepels baking soda
2 theelepels speculaaskruiden
1 theelepel zout
45 gram kokosolie (gesmolten)
2 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
125 gram honing
175 gram Griekse yoghurt
100 gram melk
2 bosjes bospeen
70 gram rozijnen
400 gram Skyr naturel
1 theelepel vanille-extract
1 handje walnoten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Vet een springvorm lichtjes in met kokosolie of bekleed deze met bakpapier.
3. Meng vervolgens in een kom de bloem met de baking soda en de specerijen, houd dit apart.
4. Klop in een andere kom de eieren los met de kokosolie, het vanille-extract, de honing, de yoghurt en de melk.
5. Schil de bospeen en rasp deze fijn. Weeg er ongeveer 350 gram van af.
6. Meng de inhoud van beide kommen met elkaar en spatel er de geraspte bospeen en de rozijnen doorheen.
7. Schep de massa in de springvorm en druk lichtjes aan, zodat het gelijkmatig verdeeld is.
8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 30 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uit komt, is het gaar. Laat volledig afkoelen.
9. Meng voor de frosting de yoghurt met het vanille-extract en breng eventueel op smaak met honing.
10. Smeer de frosting uit over de cake.
11. Heb je liever een stevigere frosting, gebruik dan roomkaas in plaats van Griekse yoghurt. Deze is wel iets minder gezond. Hoe dan ook, genieten maar!
Meer recepten in de categorie