
Cheeseburger op boerenbrood
4 pers.
ca. 25 min
Amerikaans
Ingrediënten
500 g Rundergehakt
Peper
Zout
100 g Ontbijtspek
4 Dikke sneden rustiek boerenbrood
Remia smokey BBQ sauce
1 Zakje gemengde sla
225 g Old Amsterdam plakken kaas
1 Vleestomaat
Bereidingswijze
Kruid het gehakt met peper en zout en maak er platte hamburgers van. Verhit een koekenpan en bak de burgers om en om gaar. Bak in dezelfde pan het ontbijtspek krokant. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.
Rooster ondertussen het brood in een hete grillpan en bestrijk met de Smokey Hot BBQ saus. Beleg met wat gemengde sla en een plak Old Amsterdam. Leg hier vervolgens de hamburger op. Maak de burger af met een plak tomaat en een beetje extra Smokey BBQ saus. Leg als laatste het uitgebakken spek er bovenop en serveer direct samen met wat extra salade en saus.
Variatietip!
Ook heerlijk om te bereiden op de BBQ!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
669 kcal
Vetten
42 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
52 gram