
Chocolade-oliebollen met cranberry's
Traktatie
24 pers.
ca. 45 Min
Ingrediënten
250 milliliter melk
1 zakje gedroogde gist
300 gram bloem (gezeefd)
1 theelepel suiker
2 theelepels cacaopoeder
1 ei (losgeklopt)
125 gram gedroogde cranberry's of
125 gram rozijnen
zonnebloemolie (om te frituren)
poedersuiker (om te bestrooien)
Bereidingswijze
Verwarm 250 milliliter melk tot lauwwarm, roer de gist erdoor en laat even staan. Meng de bloem met de suiker en cacao en voeg het ei toe.
Giet vervolgens langzaam de melk erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg de cranberry’s toe en laat het beslag afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.
Chocolade-oliebollen bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een (frituur)pan tot 180ºC. Schep met 2 ingevette lepels (of een ijslepel) ballen van het beslag en laat deze in de olie zakken.
Bak de oliebollen in circa 4 minuten gaar en goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Meer recepten in de categorie