
Chocolademousse met avocado en advocaat
Nagerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
150 gram pure chocolade (grof gehakt)
2 avocado's
25 gram cacaopoeder
250 milliliter slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten
2 eetlepels poedersuiker
12 eetlepels advocaat
Bereidingswijze
1. Smelt een derde van de chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Halveer de avocado's.
2. Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer het met de gesmolten chocolade, cacao en 150 ml slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf en houd apart.
3. Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom, voeg de poedersuiker toe en klop tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de chocolademousse.
4. Verdeel de helft van deze mousse over de glazen. Verdeel de helft van de overige gehakte chocolade erover met daarover de helft van de advocaat.
5. Schep daarop de rest van de mousse. Verdeel er een schep slagroom over met daarover de rest van de advocaat. Bestrooi met de rest van de gehakte chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
55 gram
Waarvan verzadigd vet
25 gram
Koolhydraten
34 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie