
Chocolademousse met stoofperen
6 pers.
ca. 180 min
Ingrediënten
6 grote stoofperen (Gieser Wildeman)
1 liter volle soepele rode wijn
1 kaneelstokje
150 g kristalsuiker
1 sinaasappel
150 g pure chocolade
250 g ricotta, op kamertemperatuur
250 ml slagroom
Mixer
Bereidingswijze
1 Schil de peren maar laat ze heel met het steeltje eraan. Doe ze in een pan, schenk de wijn erbij, voeg het kaneelstokje en suiker toe. Boen de sinaasappel schoon, haal met een dunschiller een reep oranje schil eraf en voeg toe. Breng aan de kook en laat dan 40 min. op laag vuur koken. Laat ze 2 uur afgedekt in de pan afkoelen.
2 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen en roer door de ricotta. Klop de slagroom met de mixer stijf en spatel zo luchtig mogelijk door de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp de rest van de oranje schil. Serveer de stoofperen met de chocolademousse en garneer met de sinaasappelschil.
Variatietip!
Voor de kids: gebruik alcoholvrije wijn of rode bessensap met water voor de peren. Laat de sinaasappelschil achterwege. | Gebruik Toffe peer stoofpeerpartjes (emmer 800 g) voor een snelle variant.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
40 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie