Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Chocolademousse met stoofperen

Chocolademousse met stoofperen

Ingrediënten

  • 6 grote stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 1 liter volle soepele rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 150 g pure chocolade
  • 250 g ricotta, op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom
  • Mixer
Chocolademousse met stoofperen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 180 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Schil de peren maar laat ze heel met het steeltje eraan. Doe ze in een pan, schenk de wijn erbij, voeg het kaneelstokje en suiker toe. Boen de sinaasappel schoon, haal met een dunschiller een reep oranje schil eraf en voeg toe. Breng aan de kook en laat dan 40 min. op laag vuur koken. Laat ze 2 uur afgedekt in de pan afkoelen.
  2. 2 Hak de chocolade fijn en smelt au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen en roer door de ricotta. Klop de slagroom met de mixer stijf en spatel zo luchtig mogelijk door de chocolademousse. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rasp de rest van de oranje schil. Serveer de stoofperen met de chocolademousse en garneer met de sinaasappelschil.

Variatie

Voor de kids: gebruik alcoholvrije wijn of rode bessensap met water voor de peren. Laat de sinaasappelschil achterwege. | Gebruik Toffe peer stoofpeerpartjes (emmer 800 g) voor een snelle variant.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 40 g
  • Vet 28 g