
Chocoladetaart
10 pers.
ca. 90 min
Hollands
Ingrediënten
1 pak cakemix
4 eieren
50 ml melk
150 g boter
540 g pure chocolade (3 repen van 180 g)
200 g pure chocoladepasta (fairtrade)
2 zakjes vanillesuiker
400 g roomkaas
Boter om in te vetten
Springvorm van 20 cm
Bakpapier
Dunschiller om chocoladekrullen mee te maken
Elektrische mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter romig in een kom, voeg de eieren, melk en cakemix tegelijk toe en klop door totdat alle ingrediënten gemengd zijn. Hak voor de cake 2 repen chocolade in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Meng de gesmolten chocolade door het cakebeslag. Bekleed de springvorm met bakpapier, vet de randen van de vorm in met boter. Schep het cakebeslag in de vorm en bak 1 uur af in de voorverwarmde oven. Meng ondertussen de pure chocoladepasta en vanillesuiker met de roomkaas tot een gladde chocoladecrème. Neem de cake uit de oven en laat een uur afkoelen op een rooster.
Snijd de cake in drie lagen. Verdeel de chocoladecrème tussen de eerste twee lagen en stapel ze op elkaar. Leg de bovenste laag op de cake. Breek de chocoladereep door de helft. Hak een halve reep in stukjes en smelt de chocolade au bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 Watt. Verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart. Maak chocoladekrullen door met een dunschiller over de halve reep te raspen. Decoreer de taart met de chocoladekrullen.
Variatietip!
Versier de taart met 100 g blauwe bessen, een heerlijke combinatie bij de pure chocolade.
Meer recepten in de categorie