
Churros met koffie-chocoladedip
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 zak churros (Aviko a 300 g diepvries)
3 eetlepels kristalsuiker
halve theelepel gemalen kardemom
1 theelepel PLUS filterkoffie roodmerk (Fairtrade)
125 ml PLUS slagroom
100 gram PLUS tablet pure chocolade (Fairtrade)
1 PLUS koffiecup ristretto (Fairtrade)
Bereidingswijze
1 Bak 1 zak churros (Aviko a 300 g diepvries) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de churros rechtstreeks uit de oven met een mengsel van 3 eetlepels kristalsuiker, halve theelepel gemalen kardemom en 1 theelepel PLUS filterkoffie roodmerk (Fairtrade).
2 Voor de koffiedip: verhit 125 ml PLUS slagroom in een pannetje. Hak 100 gram PLUS tablet pure chocolade (Fairtrade) in fijne stukjes. Giet de warme slagroom over de fijngehakte chocolade en roer tot de chocolade is opgelost. Zet een kopje ristretto (sterke espresso) van 1 PLUS koffiecup ristretto (Fairtrade). Schenk de ristretto bij de koffiedip en meng tot een geheel.
3 Serveer de churros samen met de koffiedip op een grote schaal.
Meer recepten in de categorie